Coaching

Coaching

Bij mij kan je terecht voor coaching bij hulpvragen op het gebied van werk en persoonlijke ontwikkeling. Op het moment dat je ervaart dat je  vastloopt en niet meer weet hoe je hier zelf uit kan komen, ben ik er om een stukje met je mee te lopen. Ik begeleid je op weg naar  het vinden van je eigen antwoorden en biedt je géén pasklare antwoorden. Het is jouw proces!

Zelfreflectie, Zelfkennis en Zelfsturing

De rode draad  in mijn coaching is jij-zelf!  Zelf als in zelfreflectie, zelfkennis en zelfsturing. Het gaat er om dat je het  ZELF doet! Niet ik, niet je partner, niet je collega’s maar JIJ! Want alleen als de verandering voortkomt uit jouw eigen beweging is deze blijvend! En ik loop met je mee, letterlijk of figuurlijk. We gaan samen op onderzoek uit waar je vastloopt en wat je nodig hebt om weer in beweging te komen.

(geen) Methode

Ik ben heel breed opgeleid maar hanteer niet één specifieke methode.  Al het geleerde is in mij geïntegreerd en dient zich aan wanneer het nodig is. Mijn kennis en intuïtie zijn in elkaar verweven.  Maar ik zoek altijd naar de voor jou passende manier om je te stimuleren naar jezelf te kijken. En aangetoond is dat het niet zo heel veel uitmaakt welke methode je hanteert, maar hoe je het doet! 

De grondbeginselen: echtheid, empathie en onvoorwaardelijke acceptatie voeren in mijn coaching dan ook de boventoon. Wat niet wegneemt dat ik de lastige en vervelende dingen vermijd. Ik ben liefdevol scherp vanuit connectie en oprechtheid.  Want om tot verandering te komen moet je toch echt door het ongemak en / of de angst heen. Maar geloof me, wat je aan de andere kant vind, is het meer dan de moeite waard om hier doorheen te gaan! Dat weet ik uit ervaring en deel met alle liefde waar nodig is mijn eigen ervaringen. En ook ik ben nog steeds een leerling!

Hoofd, hart, handen

Daarnaast staan in mijn coaching hoofd, hart en handen centraal. Met ons hoofd denken we, met ons hart voelen we en met onze handen creëren we. Vaak ben je met een van deze drie uit contact geraakt in de loop van de tijd en ben je op deze lijn uit balans geraakt. In mijn begeleiding wissel ik het denken af met voelen maar ook met doen. En het komt spontaan in mij op wat er nodig is op zo’n moment. Dus de ene keer zitten we aan tafel in gesprek terwijl ik je de volgende keer mee neem op een wandeltocht of ik  je een kwast in je handen druk met een doek erbij. Maar alles stem ik af op wat ik voel dat jou past!