Maroesja


Mijn naam is Maroesja Teijgeler. Coach, echtgenote, moeder, dochter, vriendin en bovenal mens! Een mens met een grote nieuwsgierigheid naar zichzelf, anderen, persoonlijke ont-wikkeling en spiritualiteit met een flinke vleug heks in zich.

Geboren en deels opgegroeid in Utrecht als enig kind van 2 lieve ouders. Een hardwerkende vader en een moeder waarvan haar ziekte helaas grotendeels haar leven heeft bepaald. Ik was een verlegen en gevoelig meisje met rode krullen en later kort haar, dat gepest werd. Een meisje dat net even anders was en deed en wat veel tussen de regels “doorlas” van wat anderen (non)-verbaal zeiden (of juist niet). Maar niet zo goed wist wat ze daar mee “moest”.

Een meisje en later een vrouw met een enorm gevoel voor compassie en empathie. En die gevoeligheid gebruikte ik om anderen te begrijpen. Een eigenschap waarmee ik uiteindelijk mijzelf verloor omdat ik altijd maar uitreikte naar de ander maar mijzelf daarmee wegcijferde.

In 2003 raakte ik op mijn 28e burn-out. Een van de mooiste, waardevolste en meest leerzame gebeurtenissen in mijn leven. Het begin van de weg terug naar mijzelf is hier gestart. Al volgden hierna nog een aantal grote gebeurtenissen die mij hielpen koers te houden.

Na een jaar herstellen en 2 jaar uitbalanceren, dacht ik toen dat ik er was… Maar hoe mis had ik dat!  Want na die periode heb ik zo’n beetje alles in mijn leven ondersteboven gehaald om te onderzoeken. Want veel voelde niet meer kloppend in mijn leven. Het was het begin van tegen vele stromen ingaan…behalve die van mijzelf! Het kwam er op neer dat ik mijzelf weer mocht (uit) vinden. Mijzelf die ik kwijt was geraak. Mijzelf die ik weer heb gevonden.

In 2010 werd onze eigen-wijze dochter geboren. Tijdens haar geboorte ging het mis, zij bleef steken achter mijn bekken en hield hier een zenuwbeschadiging aan over. Iets wat ik van te voren intuïtief al wist, maar iedereen om mij heen afdeed als onzin. Een harde les die er voor zorgde dat ik vanaf toen nooit meer mijn intuïtie in twijfel zou trekken. 

Verder zou blijken dat ze mijn allergrootste spiegel ooit zou zijn. Van haar heb ik zo ontzettend veel mogen leren en dan vooral over mijzelf. Niemand kan je zoveel over jezelf leren als je eigen kind, als je je hier voor open stelt.

Na een mobiliteitstraject in 2005 was ik tot inzicht gekomen, dat mijn natuurlijke talent ligt bij het coachen van mensen. Het duurde echter 8 jaar en vele omwegen voordat ik aan die lang gekoesterde wens begon. Gerijpt door het leven, de lessen van mijn lichaam en de spiegel van mijn dochter begon ik in 2013 vol enthousiasme mijn opleiding tot mast coach aan het Coach College De Baak.

Twee fantastische jaren waarin ik mij intensief onderdompelde in de vele aspecten die het coach vak rijk is. Alle theorie die ik aangereikt kreeg, daar ging ik zelf ook dwars doorheen. Het was tweezijdig leren! En het was net als met mijn burn-out, ik kwam er als een ander mens uit dan als ik er in was gegaan.

In 2016 nam ik op eigen initiatief een drastisch besluit, ik nam afscheid van mijn toenmalige werkgever. Waarmee ik mij, na ruim 20 jaar kantoordienst, bevrijdde van de ketsen van het systeem waarin ik niet meer kon functioneren.

Zonder concreet plan of financiële buffer startte ik in 2017 mijn praktijk Mannaz & More. Mijn gevoel achterna, de lijnen uitgezet met mijn intuïtie. Maar ondernemen blijkt een aaneenschakeling van vallen en opstaan en het is wederom een grote leerschool om te worden wie ik ben.

In 2021 gebeurde er een aaneenschakeling van heftige gebeurtenissen bij dierbaren om mij heen. Met als letterlijke hekkensluiter op 28 december 2021 mijn eigen IC opname i.v.m. Covid. Zeven dagen lag ik in slaap en in totaal 2,5 week in het ziekenhuis, om er  wederom, als een heel ander mens weer uit te komen.

En zo komt het dat ik nog steeds  zowel de partner, de moeder, de dochter, de vriendin, de ondernemer, de werknemer en de collega in mij, steeds opnieuw aan het evalueren en evolueren ben. 

De reis terug naar onszelf is lang en bezaaid met bergen en dalen. Doordrenkt met zon en door regen. Met beren op de weg maar ook met prachtige reisgezellen die met ons meelopen.  Het is een constante uitnodiging om jezelf steeds opnieuw uit te vinden. op zoek te gaan naar wat klopt voor jou en wat niet meer. Om te vertrouwen op het leven en bovenal jezelf en los te laten wat n iet van jou is en te omarmen wat wel.

Al mijn kennis en ervaring neem ik mee in mijn rugzak tijdens mijn coaching. Liefdevol recht uit maar zeker ook recht dóór het hart, begeleid ik jou bij jouw reis om de weg terug te vinden naar jezelf! 

  met warme Groet,

Maroesja