13 dec 2017 Zo…het was even stil hier…

Zo…het was even stil hier…

En dat zal vast wel eens vaker voo rkomen.

Want ondanks dat ik heel graag wil dat mijn praktijk een succes wordt heb ik een aantal dingen geleerd in het leven. En een daarvan is dat dingen komen en gaan. Zo ook mijn energie en daarbij behorend..dat wat ik wel en niet aan kan op dat moment zonder mijzelf voorbij te hoeven lopen.

I’ve learned the hard way dat doorgaan op karakter op de lange termijn écht NIET loont! Dus: I practice what I preach! Op moment kwam er veel tegelijk op mijn pad. Allemaal goede dingen maar ook dat maakte dat ik daar keuzes in moest maken om dingen even anders in te richten. En dat is helemaal oké.

En de reden dat ik dit blog begon, was eigenlijk een uitspraak die ik vanmorgen 2 x deed onafhankelijk van elkaar. Namelijk “Process in progress….follow the flow” Een keer zei ik het tegen een vriendin. Ze is hard voor zichzelf omdat dat ze niet sneller kan dan dat ze gaat. Terwijl ze echt hardstikke goed bezig is! De tweede keer zei ik het in reactie op een post van mijn eigen coach. En die kent dit “Process in progress….Go with the flow” als geen ander!

En dat is het hem dus. Het leven is vallen en opstaan en… weer doorgaan. En steeds beter leer je hoe je voorkomt te vallen en hoe je weer goed op staat.(let wel, niet hoe snel!) En wat je kan doen om vallen te voorkomen. Maar we hebben vaak een hard oordeel over onszelf. Vaak zijn we onze hardste criticus en denken vervolgens dat een ander dat denkt.https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f34/1/16/1f914.png🤔 NEEHEEE!!!….dat zijn de puntjes die we zelf invullen voor de ander! Stop daar maar mee!

Maar de uitspraak kwam vanmorgen dus twee keer uit mijn toetsenbord gerold. En in coaching wordt gezegd: “Als iets 1 x gebeurd, is het toeval. Als iets 2 x gebeurd is moet je er een vraagteken bij gaan zetten. En als iets 3 x gebeurd, dan moet je er wat mee.”(wat vaak inhoudt dat je op zoek mag gaan naar hoe iets komt en hoe je iets anders kan gaan doen…https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f57/1/16/1f609.png😉)

En die uitspraak was dus de inspiratie voor dit stuk. Want is er iets in jouw werk of je leven wat steeds maar terugkomt? Een gebeurtenis die zich keer op keer blijft herhalen? Loop je vast in je eigen proces? En wil je hier toch wel heel graag verandering in aanbrengen?

Ik spiegel je graag datgene waar jij tegenaan blijft lopen! Pas als jij je les hebt geleerd, kan je weer verder daar waar je voorheen vastliep!

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met mij op en dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen!

Warme groet,

Maroesja