13 nov 2017 Alles heeft zijn tijd, dus doe het stap voor stap

Alles heeft zijn tijd……..dus doe het stap voor stap!

Zo veel mensen die zeiden: “Start toch met je praktijk! Je kan het! Waar wacht je nog op? Je wilt dit al zolang!” (10 jaar) Maar weet je…je bent er pas klaar voor, als je dat vanuit ieder vezel in je lijf voelt!

En tuurlijk zat er angst op! Lag er onzekerheid voor! Ik ben niet anders dan de rest van de wereld. Maar in mijn beleving heb je naar dingen toe te werken…

En er komt vanzelf het moment dat je de confrontatie met je angst en onzekerheid aangaat. Je jezelf daar overheen zet en toch die stap zet! Maar het moment… dat bepaal jíj!

Een burn-out…daar begon het mee in 2003. Toen kwam er in 2005 een zoektocht naar…”wie ben IK?” En daar kwam van alles bij kijken…het onderzoeken van werk, relatie, vriendschappen. Alles kwam onder de loep te liggen. Mijn hele wereld lag op zijn kop. Het was een rare tijd waarin ik de wereld door andere ogen bekeek.

Maar hé, a girl’s got to do what a girl’s got to do!

In de jaren erna ging het er een stuk subtieler aan toe. Ik wist dat ik coach wou worden. Maar het leven nam even een ommetje.Het was tijd voor huisje, boompje, beestje, kindje. En dat bracht zo zijn eigen uitdagingen met zich mee.

Maar toen ik in 2012 was gesetteld, begon het in mijn werk flink te knellen. Het was overduidelijk dat ik niet meer pastte in de wereld van de uitkeringsadministratie! En de plannen voor een opleiding tot coach kwamen rattenrap weer uit de koelkast.

Het was tijd voor de volgende fase in mijn persoonlijke ontwikkeling. Dus in 2013 begon ik 6 jaar na dato dan toch eindelijk aan die gekoesterde wens om te starten met mijn opleiding tot master coach.

Prachtige tijd & geweldige ervaring was dat! Maar ook pittig naast mijn werk en gezin. Dus i.p.v. 2 jaar werd het 3 jaar. En eind 2015 wist ik het zeker, na mijn 1e slechte beoordeling ever op mijn werk was het duidelijk, ik kon en wou niet meer meekomen! Het was op!

En zo eindigde ik na een jarenlange carrière in de uitkeringsadministratie in…jaja…een uitkering! Dat werd dus solliciteren. Maar al gauw merkte ik dat ik voor mijn gevoel in geen enkele vacature meer paste. En toen…toen kon ik uiteindelijk pas de stap zetten naar een eigen praktijk!

De moraal van dit verhaal…10 jaar geleden ontstond mijn droom. En om die droom te kunen realiseren moest ik stap voor stap gaan en voelen wat juist was voor mij. Soms gefrustreerd omdat het niet sneller ging. Soms verwarrend omdat ik dan toch even op de rem moest gaan staan.

En nee, ik heb de wijsheid niet in pacht. Alleen mijn eigen-wijsheid! En als je daar op vertrouwt, kom je altijd daar waar je hoort te zijn!

Is jouw tijd daar…voor het ontdekken van je eigen-wijsheid? En vind je het fijn om daarin begeleid te worden?

Neem dan gerust contact met mij op. Dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen!

Wil je meer weten over de methode of over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.