1 febr 2018 Waar sta ik? Waar sta jij?

Waar sta ik? Waar sta jij?

Als startend ondernemer en beginnend coach is het toch zo ontzettend spannend om mijzelf te profileren. Te profileren in de zin van: “JOOOOEEEEHOOOOOEEEEE, HIER BEN IK! Het ultieme antwoord op jouw vraag! Kom bij mij en je problemen lossen op als sneeuw voor de zon!”

Want net als velen van ons, ben ik onzeker. Doe ik wel het goede? Ben ik goed genoeg? Kijk ook ik om mij heen om te zien wat mijn collega coaches doen. En je snapt…het gras bij de buren is altijd groener, langer, malser of whatever! Er is zo enorm veel expertise en kunde waar iedereen bij terecht kan. En het zijn ook allemaal stuk voor stuk fantastische mensen! En ik heb legio collega’s die ook nog eens jáááren meer ervaring hebben dan ik. Hoe kan ik mij daar nu toch mee meten? Hoe neem ik MIJN plek in?

Daarbij… coaching is toch ook wel een bijzondere dienst die je verkoopt. Want het is niet dat je er direct een instant product voor in je handen krijgt! En het flauwe is ook nog eens dat niet ik het ben die jouw probleem gaat oplossen of het antwoord op jouw vraag geeft….maar nee, dat ben JIJ! Dus waar betaal je mij dan helemaal voor? En zo gaan dus mijn belemmerende gedachtes…net als dat bij jou vast ook wel eens het geval is. Ach ja, een coach is ook maar een mens. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f57/1/16/1f609.png😉

Affin…ik volg nu al een aantal dagen een challenge van een coach die al tig jaar meer ervaring heeft, alles al 8 keer heeft meegemaakt wat ik überhaupt nog mag gaan meemaken. Die inmiddels 2 BV’s heeft, grote events geeft en een begrip is in mijn ogen als het gaat om natuurlijk leiderschap in je ondernemerschap. Die doorgegroeid is van loopbaancoach naar business coach en werkgever. Nou ja…je snapt het, iemand waar ik vol bewondering tegenop kijk. En zij daagt mij uit een persoonlijk blog te schrijven. Nou…daar heb ik dan gelukkig weer geen moeite mee. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f7f/1/16/1f60a.png😊

Nou wat speelt er voor mij persoonlijk…naast bovenstaande wiebeligheden had ik gisteren toch wel een geweldige dag! En dat wil ik eigenlijk wel delen. Het was zo’n dag waarin ik bevestiging mocht ontvangen dat ik de goede dingen doe. Maar ook dat ik uniek ben in wat en hoe ik dat doe. Ik had een gesprek met een psycholoog waarmee ik 2 gezamenlijke cliënten “deel”. Vorige week had ik haar reeds gesproken over de voortgang en ze was zo enthousiast geweest dat ik de stoute schoenen aan heb getrokken en haar gevraagd heb een kopje koffie te drinken.

Uiteraard had ik mijzelf al in mijn hoofd gehaald dat zij daar vast niet op zat te wachten. Want haar tijd was kostbaar. En wat had ik nu als coach een psychologenpraktijk te bieden? Dat staat toch allemaal zo ver van elkaar vandaan! En wat kon ik nou als aanvulling betekenen. Nou …stiekem wist ik dat dondersgoed. Maar ik had gewoon nooit gedacht dat ik de ruimte zou krijgen dit te laten zien. Dat er ook maar iemand open zou staan voor een samenwerking hierin.

Maar ze was oprecht enthousiast. Ze vond het geweldig wat ik cliënten aanbood. Ze was zo verrast door mijn creatieve en losse werkwijze en mijn duidelijke en directe maar toch zachte wijze van communiceren. Zij ZAG MIJN meerwaarde . Ze was nieuwsgierig naar de dingen die ik deed, omdat deze voor haar zo nieuw en anders zijn. Ze zag de waardevolle aanvulling op haar eigen trajecten. Ze was bereid met mij mee te denken. Mensen door te verwijzen. En de tijd zal leren wat er uit dit gesprek voor mij uit mag voortkomen. Maar dan nog voel ik mij gezien en gesterkt om door te pakken! Door te gaan met trefzekere stappen op de weg waarop ik reeds loop.

Wat een heerlijkheid om gezien te worden! Ik ben ontzettend goed in het zien van anderen. Ik ben óók ontzettend goed in het zien waar IK nog te leren en te groeien heb. Maar oh, wat kan ik blind zijn voor de dingen waar ik goed in ben. De dingen die anderen echt in mij bewonderen. En ik heb al veel mogen leren over mijzelf. (en ik ben nog laaaaang niet klaar!) Maar ik heb inmiddels ook ECHT mogen leren ontvangen van wat mij geschonken wordt. En wat was het een cadeautje om dit gisteren te mogen ontvangen! Ik kan nu de volgende stappen zetten in wat ik te doen heb om meer mensen te mogen begeleiden.

En ik heb al meerdere dingen gedeeld op deze facebook pagina maar nog niet eerder een foto van mijzelf. En bij deze heb ik mijzelf dan ook uitgenodigd om letterlijk zichtbaar te worden!

Zie hier: Maroesja Teijgeler, coach & trainer bij Mannaz & More.

Hier sta ik! En waar sta jij?

En als jij nou moeite hebt met je eigen plek in te nemen… Ik begeleid je ontzettend graag op jouw pad je plek weer te vinden en er stevig op te gaan staan!