10 nov 2017 Het mes snijdt aan 2 kanten

Het mes snijdt in mijn vak als coach aan 2 kanten!

Weet je wat het fijne is van mijn vak? Ik ben zelf het instrument! Ik neem mijzelf volledig mee naar mijn werk. Is dat wel handig zou je denken? JA!

Als coach doe ik geen aangeleerd kunstje. Vertrouw ik niet blind op methodieken en modellen en pas ze al helemaal niet “koud” toe. Dat vergt afstemming met de ander en afstemming met mijzelf.

Afstemming of de ander er aan toe is. Afstemming of ik het in het hier en nu kan begeleiden. Fingerspitzen gefühl! Ik móet aanwezig zijn. Met wakkere zintuigen, open mind en mijn intuïtie “aan”. Toetsen wat er in mij leeft en evt parkeren wat niet tijdens de coaching aanwezig hoort te zijn. (Dat ik ‘s-morgens een strijd met mijn dochter had en nog boos ben bijvoorbeeld. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f57/1/16/1f609.png😉)

Maar dat houdt ook in dat ik mezelf moet kennen. Ik moet weten wat van mij is en wat van mijn coachee. En als er iets is dat ik heb geleerd de afgelopen jaren, is dat je dus nooit klaar bent met jezelf te leren kennen en te helen. Dus cursussen en opleidingen zijn een noodzakelijke zegen wat mij betreft!

Het toffe is dat als ik dus aan mijzelf werk, ik ook aan de professional in mij werk en vice versa! Ik leer over mijzelf. Maar ik leer tegelijkertijd hoe een proces loopt. Maar ik leer ook verschillende nieuwe tools die ik op mijn beurt ook weer in kan zetten. Want zoveel mensen zoveel wensen!

Om mij meer te verdiepen in mijzelf volg ik op dit moment een cursus “Luisteren naar je pen”. Gisteren heb ik mij weer mogen verbinden met wat er in mij leeft en zich al schrijvend een weg naar buiten vond. En zo wordt een cursus volgen voor mijzelf /werk een heerlijkheid waar ik iedere keer weer naar uit kijk!

En weet je…ik ben niet anders dan mijn coachees. Die komen ook bij mij om dingen te onderzoeken die niet helemaal lekker gaan. Waarvan ze willen ontdekken wat ze ervan kunnen leren. Een mooie qoute die mij sterkt maar ook nederig maakt is: “you are a teacher and a student at the same time”

Met dank aan de fabeltastische Natascha Bruti alias Petra Pan, die wederom met liefde heeft gezorgd voor de verschillende delen van mijn innerlijk mens tijdens deze mooie cursus! https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f80/1/16/1f64f.png🙏https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f6c/1/16/2764.png

PS: en mocht je de tekening niet begrijpen…Ik sta áán! Vol vuur om er voor te gaan!

PPS: Wil jij ook heel graag luisteren naar wat er nu ÈCHT in jou leeft? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Dan kijken we samen naar wat ik voor jou kan betekenen!