Ont-wikkel traject eigen-wijsheid

Voor wie is een ont-wikkel traject eigen-wijsheid?

  • Ben je vastgelopen op je werk of in je privéleven en weet je niet meer hoe je voor of achteruit moet?
  • Ben je de weg even kwijt omdat je (innerlijke) kompas alle kanten op draait?
  • Kom je uit je burn-out en wil je jezelf verder (her)-ontdekken?
  • Wil je meer in verbinding komen met jezelf omdat je klaar bent met in je hoofd te wonen en wil je meer vanuit je gevoel leven

Wat gaan we doen?

Ik geloof in eigen-wijsheid. De antwoorden op jouw ont-wikkelvraag zitten in jou! Ik ben er dus NIET om je te adviseren of antwoorden te geven op jouw vraag. Wel om jou te begeleiden hoe jij bij je eigen antwoorden komt! Hoe we dat gaan doen? Eerst door te kijken wat er allemaal in de weg zit waardoor het je nu niet lukt om zelf tot oplossingen en antwoorden te komen. Zie het als laagjes stof die om jou heen zitten, die je beperken te zien wat je te zien hebt. Die laagjes gaan we een voor een ont-wikkelen.

Zelfreflectie, zelfkennis en zelfsturing

Het doel van mijn begeleiding is om zelfreflectie, zelfkennis & zelfsturing bij jou aan te wakkeren zodat er blijvende verandering ontstaat. Als je leert reflecteren op jezelf krijg je zelfkennis. En hoe meer zelfkennis je hebt, hoe beter je weet wat je wilt en hoe je het wilt . En dan ben je in staat om zelf sturing te geven aan alles wat er in je leven gebeurd. Vanuit daar gebeurt de rest vanzelf! Het mooie hiervan is dat je zelf leert hoe je óók met toekomstige problemen om kan gaan.

Hoofd, hart, handen

Daarnaast lopen hoofd (denken) hart (voelen) handen (doen) als een rode draad in mijn begeleiding. Deze 3 horen mijn inziens in balans te zijn. Als het niet zo lekker gaat, dan zijn ze waarschijnlijk uit balans. Afhankelijk waar bij jou de disbalans is, kijk ik wat prettig is voor jou om in te zetten. Gaan we alleen het gesprek aan? Of nodig ik je uit om naar je gevoel te gaan? Of kijk ik of het juist nodig is om eens even lekker met je handen creatief aan het werk te gaan. Ik zorg uiteraard dat de dingen die ik inzet passen bij jou, bij jouw hulpvraag maar ook bij jouw interesses!

Het verschilt per persoon en per hulpvraag hoeveel sessies er nodig zijn. Het varieert zo’n beetje tussen de 5 en 10 sessies. De eerste paar keer hebben we om de week een gesprek. Maar hier zal al gauw 3 of 4 weken tussen gaan zitten.

Evaluatie en Thuiswerkopdrachten 

Na iedere sessie vraag ik je om een korte evaluatie te schrijven. Zo wordt jij je zelf bewust van je reeds gevonden inzichten. Maar ook van de vragen die je nog hebt. Het kan ook zijn dat ik je een opdracht geef om thuis uit te werken. Deze opdrachten geven je buiten de sessie ook verdieping en richting aan jouw proces.