Back on your feet op de werkvloer

Voor wie?

Wanneer je langere tijd ziek bent (geweest) en (deels) niet hebt kunnen werken, is het best pittig om weer terug te keren op de werkvloer. Op het werk is alles door gegaan en misschien zijn er zelfs wel dingen veranderd. En niet geheel onbelangrijk….vaak ben jij zelf ook veranderd! 

De wandelingen kan je als particulier samen met mij doen. Maar ook werkgevers kunnen bij mij terecht om deze dienst af te nemen voor hun medewerkers.

Waarom speciaal voor mensen die aan het re-integreren zijn op het werk?

Zeker als je klachten van psychische aard waren, zoals burn-out of overspannenheid dan is het best een uitdaging om weer aan het werk te gaan. Soms stuit je op een muur van onbegrip bij je collega’s of leidinggevende. Hierdoor voel je je onbegrepen en vaak ook onnodig extra gestrest. Dit bevordert je herstel niet. Maar het kan ook zo zijn dat je moeite hebt met het stellen van je grenzen. Want wat zijn je grenzen? Hoe stel je deze? En hoe handhaaf je ze? Hoe kan je voldoen aan de eisen die je werkgever stelt zonder dat je jezelf voorbij loopt? Op deze vragen gaan we antwoorden zoeken zodat jij op een fijne en constructieve manier je draai weer kan vinden op je werk.

Maar het kan ook zijn dat het gewoon spannend is om met je werkgever of de arbo-dienst aan tafel te zitten. Dat kan zijn omdat je het gevoel hebt dat je niet goed begrepen wordt. Of omdat je het gevoel hebt niet alles te kunnen zeggen wat je graag kwijt wilt. De energie loopt dan heel rap onder de deur door, weg naar het grote niets! En dit terwijl je die energie hard nodig hebt om te herstellen en te hervatten in je werk. Dan ben ik een neutrale partij waarbij je op verhaal kan komen. En kan je zonder druk te ervaren tot inzichten komen die je weer mee kan nemen naar je werkplek. Ik help je vervolgens om te kijken wat jij met jouw opgedane inzichten kan doen.

Wat gaan we doen?

In een serie wandelingen kijk ik samen met jou waar je op dat moment tegenaan loopt met het hervatten in je werk. Waar loop je vast? Wat vind je spannend? Wat is de reden dat dingen niet lopen zoals je wilt? Ik stimuleer je om zelf op zoek te gaan naar waar het knelt en wat je daar aan kan doen. Ik leer je op zoek te gaan naar wat voor jou de passende oplossing is en hoe je deze kan implementeren. 

Waarom wandelen?

Door letterlijk in beweging te komen gaat alles stromen. Je gebruikt je hoofd (denken), hart (voelen) en handen (doen). Daar waar je eerder blokkades ervoer in je denken en doen, maakt dat wandelen ook daar weer ruimte maakt om je denken en doen in beweging te brengen. Tijdens de wandelingen maak ik graag gebruik metaforen en alles wat we onderweg  in de natuur tegenkomen. 

Terugkoppeling

Na iedere wandeling vraag ik je een korte evaluatie te schrijven over wat we besproken hebben tijdens de wandeling. Zo wordt jij jezelf bewust van je reeds gevonden inzichten. Maar ook van de eventuele vragen die je nog hebt.

Neutrale partij

Ik ben een neutrale partij en rapporteer dan ook niet naar werkgevers of arbodiensten! Het gesprek moet ten alle tijde een veilig klimaat bieden waar jij je verhaal kan doen! Tenzij een jij mij vraagt om contact op te nemen met de werkgever. Dan wil ik, in goede afstemming met jou, in een drie gesprek e.e.a. komen toelichten. Maar jij bent hierin altijd leidend!