Van Hokjes naar Puzzelstukjes

Naarmate mijn werkzame leven vorderde, vroeg ik mijzelf steeds hetzelfde af. Waarom lieten werkgevers hun medewerkers niet datgene doen waar ze goed in zijn en waar ze blij van worden?! En dat medewerkers hier dan ook de tijd en ruimte voor krijgen om dit op hun eigen manier in te richten.  Dit zei ik regelmatig tegen collega’s en een enkele keer tegen een leiding gevende. Maar nooit kreeg ik hier een reactie op. 

Ik dacht dat ik de enige was die er zo over dacht en dat het misschien dan wel een raar idee was.  Maar tot mijn grote blijdschap vond ik iemand die dezelfde gedachte had!  Sterker nog, ze had er ook nog een super eenvoudige methode bij bedacht om teams optimaal te laten werken EN ook nog eens gelukkige werknemers te hebben! 

En inmiddels kan ik vol trots zeggen dat ik als trainer en coach verbonden aan het kernteam van: “Van hokjes naar puzzelstukjes” van Judith Webber. “Van hokjes naar puzzelstukjes” is  een visie en methodiek die organisaties van binnenuit helpt bij veranderingen, waarbij mensen zichzelf automatisch meer benutten! Zonder ingewikkelde toestanden of reorganisaties, maar met een enkele training van een dagdeel ontstaat er al verandering en beweging in teams!

Wat levert een training “Van hokjes naar puzzelstukjes” op:

  • mensen bloeien ECHT op als ze  bewust worden dat ze mogen stoppen met waar ze niet goed in zijn
  • mensen zijn pro-actiever en meer betrokken, omdat ze zich gezien en weer gewaardeerd voelen
  • het vertrouwen in jezelf krijgt een mega-boost
  • de samenwerking wordt zoveel leuker & hechter als je dit m
  • er ontstaat zoveel meer begrip voor jezelf maar ook voor de ander. Daar waar eerst makkelijk irritatie ontstond is nu begrip.
  • Je kan je sneller ontwikkelen omdat je meer energie uit je werk kan halen
  • de onderlinge werksfeer verbetert door de verbeterde communicatie
  • Je stress gevoel daalt, hierdoor zit je veel lekkerder in je vel en voorkom je ziekteverzuim
  • Misschien kom je tot inzicht dat je niet meer bij je bedrijf past, dat biedt  ruimte voor nieuwe perspectieven 
  • Omdat je meer met plezier gaat werken worden klanten ook beter geholpen

Niet alleen voor bedrijven

Deze methode werkt niet alleen voor teams in bedrijven! Sterker nog! Ik geef de training ook met open inschrijving waarbij de deelnemers elkaar niet kennen! En denk ook aan studenten, vrijwilligers, werkzoekenden, zelfstandigen en andere doelgroepen die krachtig op weg worden geholpen met deze eenvoudige maar krachtige methode. Het geeft een frisse en energieke kijk op hoe het anders kan! Je gaat gegarandeerd naar huis met waardevolle inzichten waarmee je mooie stappen kan zetten in je werk en privé leven!

Wil je meer weten over de methode of over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Voor meer informatie kijk ook op: https://vanhokjesnaarpuzzelstukjes.wordpress.com/